• 0723.328.990
  • office@energoplan.ro

Certificat de performanta energetica in Cluj. Obtine-l in max 48h. 0723328990

Certificat de performanta energetica in Cluj. Obtine-l in max 48h. 0723328990

Acest act,  denumit oficial certificat de performata energetica, masoară performanta energetică a clădirii. Aceasta reprezintă  energia efectiv consumată sau estimată pentru a răspunde necesitătilor legate de utilizarea normală a clădirii. Există cinci  categorii de consumuri ce trebuie avute in vedere : incălzirea, prepararea apei calde menajere, răcirea, ventilarea şi iluminatul.

certificat de performanta energetica

certificat de performanta energetica

Performanta energetică a clădirii se determină conform unei metodologii de calcul şi se exprimă prin unul sau mai multi indicatori . Acestia se calculează luandu-se în considerare izolatia termică, caracteristicile tehnice ale clădirii şi instalatiilor, proiectarea şi amplasarea clădirii in raport cu factorii climatici exteriori, expunerea la soare si influenta clădirilor invecinate, sursele proprii de producere a energiei şi alţi factori, inclusiv climatul interior al clădirii, care influentează necesarul de energie;

Sunt multe motive pentru care se doreste imbunătătirea performantei energetice. Reducerea consumului de energie duce in primul rand la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Potrivit unui studiu al Agentiei Internatioanale a Energiei, imbunătătirea performantei energetice  a clădirilor, a proceselor industriale si a transportului ar putea reduce necesarul de energie al lumii cu o treime pană in anul 2050. Acest lucru  ar contribui substantial la reducerea emisiilor de dioxid de carbon si a efectului de seră.

De aceea performanta energetică alături de sursele de energie regenerabilă sunt considerate prioritati pentru o dezvoltare economica de lunga durata. Suportul UE  va fi decisiv pentru indeplinirea angajamentelor cu privire la diminuarea schimbarilor climatice, luate conform protocolului de la Kyoto. Potentialul de reducere a consumurilor este semnificativ, avand in vedere ca din energia consumată 40% este utilizata pentru a asigura confortul in clădiri. In acest sens UE a introdus o serie de măsuri legislative  dintre care cea mai importanta este Directiva 2002/91/EC, publicată in 2002 si care cere tuturor statelor membre introducerea certificării energetice pentru clădiri.

Astfel, in Romania a fost publicata legea  372/ 2005 privind performanta energetică a clădirilor si mai apoi Legea 159/2013. Aceste legi alaturi de altele, vizează promovarea cresterii performantei energetice, ținandu-se cont de: climatul exterior,  amplasament,  temperatura interioara si  eficienta economică.

In urma acestor legi, certificatul de performantă energetică a devenit obligatoriu din 2013.
In ceea ce priveste energia regenerabilă  in tara noastră a  fost implementat si  programul  „Casa Verde ”. Scopul acestuia este ” îmbunătătirea calitătii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea combustibililor fosili .”

Alte cautari: certificat energetic, aviz energetic, certificat energetic Cluj , certificat de performanta energetica , audit energetic, auditor energetic, pret certificat energetic, performanta energetica,  audit energetic Cluj, certificat energetic pret, audit energetic pret, auditor energetic Cluj

energoplan

Lasă un mesaj

Call Now Button