• 0723.328.990
  • office@energoplan.ro

10 sfaturi ale unui auditor energetic, pentru un consum eficient de energie

10 sfaturi ale unui auditor energetic, pentru un consum eficient de energie

Verifică-ți casa sau biroul. Cere unui auditor energetic să îți facă o inspecție cu privire la pierderile pe care le are casa ta, apartamentul sau  biroul tău – apoi aplică recomandările lor!

Foloseste sisteme de incălzire eficiente. O centrală termică in condensație cu o eficiență cu circa 20% mai mare decat cea a unui cazan convențional, combinată cu un sistem de distribuție eficientă a căldurii ( incălzire in pardoseală) vor duce la o economie de combustibil semnificativă.

Izolează ușile, geamurile, pereții și tavanele. Până la o treime din căldura unei case poate să se piardă printr-un pod neizolat. Curenții pot să intre și prin găurile din podele sau de la praguri, permițând atât aerului cald cât și celui rece să se piardă. Oprește această pierdere de energie astupând găurile. Geamurile eficiente energetic pot duce la reducerea seminificativă a  pierderilor de căldură.

Oprește sistemul de ventilație de la baie când nu ești înăuntru. Acest sistem poate să elimine toată căldura dintr-o casă încălzită, dacă rămăne pornit.

Nu uita de întreținerea aparatelor. Menținerea aparatelor de încălzit și de aer condiționat în stare bună le ajută să fie mai eficiente, reducând costurile pentru combustibil. Curăță sau schimbă filtrele de aer condiționat murdare, după cum îți recomandă specialistul care se ocupă cu intreținerea lor.

Foloseste surse de iluminat eficiente. Schimbă  toate becurile cu incandescență cu becuri fluorescente sau bazate pe tehnologia LED.Auditor energetic

Alege aparate electrocasnice eficiente.În funcţie de consumul de energie toate aparatele electrocasnice sunt clasificate conform a 7 tipuri de etichete de energie, de la A (mai recent A+ şi A++) – cel mai eficient,  până la G – cel mai puţin eficient. Pentru a economisi energia electrică utilizaţi aparatele electrocasnice din clasa A++, A+ şi A. Ele au un randament foarte ridicat, performanţe tehnice de cel mai înalt nivel şi consumă cele mai mici cantităţi de energie.

Incearcă sa instalezi sisteme solare si eoliene. La clădiri mai mari unde consumurile energetice au o pondere mai mare,dar nu numai, se pot instala sisteme solare sau eoliene care bazandu-se pe energia regenerabilă contribuie la diminuarea emisiilor de gaze.

Temperatura moderată in locuință. 18-20 de grade Celsius sunt suficiente pentru un mediu sănătos in casă – temperatura poate fi chiar mai scazută in dormitoare si in incăperile neutilizate. Tine usile inchise, să se pastreze căldura. Nu lăsa căldura pornită cand nu esti acasă.

Citeste si pune in aplicare recomandarile din anexa certificatului energeticFiecare cladire in parte are caracteristicile ei si de aceea e importanta parerea unui auditor energetic, care poate da cele mai bune solutii pentru eficientizarea consumurilor.

Alte cautari: certificat energetic, aviz energetic, certificat energetic Cluj, audit energetic, auditor energetic, pret certificat energetic, audit energetic Cluj, certificat energetic pret, audit energetic pret, auditor energetic Cluj

energoplan

Lasă un mesaj

Call Now Button