• 0723.328.990
  • office@energoplan.ro

Despre energia regenerabila

Despre energia regenerabila

P: Pentru certificat energetic Floresti,  suna la 0723 328 990 si fa o programare ! Livrare in max 48 h.

Energia regenerabila este energia generata din surse naturale cum ar fi lumina solara, vantul, ploaia, valurile si energia geotermala; care sunt regenerabile.Tehnologiile utilizate in acest sens variaza de la panouri solare, centrale eoliene la hidrocentrale, biomasa sau biocombustibili. Cele mai multe dintre aceste energii regenerabile depind într – un fel sau altul , de lumina soarelui. Astfel energia eoliană și cea hidroelectrica sunt rezultatul direct al încălzirii diferențiate a suprafeței Pământului, care duce la crearea curentilor de aer (vânt) și a precipitaților. Alte energii regenerabile, care certificat energetic Florestinu depind de razele solare sunt energia geotermală, care este un rezultat de dezintegrare radioactivă în scoarta terestra combinată cu căldura interna a Pământului, și energia mareelor, care este o conversie a energiei gravitaționale. Principalele forme de energii regenerabile sunt:
Energia solară. Această formă de energie se bazează pe puterea de fuziune nucleara din miezul Soarelui. Această energie poate fi colectată și transformată în câteva moduri diferite, incepand de la încălzirea solară a apei cu colectoare solare si pana la tehnologiile complexe de transformare directă a luminii solare în energie electrică folosind oglinzi și cazane sau celule fotovoltaice. Din păcate, acestea sunt în prezent insuficiente pentru a alimenta pe deplin societatea modernă.
Energia eoliana. Mișcarea atmosferei este determinată de diferențele de temperatură la suprafața Pământului. Energia eoliană poate fi utilizată pentru pomparea apei sau generarea de energie electrică, dar necesită o suprafata mare de acoperire pentru a produce cantități semnificative de energie.
Energia hidroelectrică. Această formă utilizează potențialul gravitațional al apei. In acest moment, cele mai multe dintre locațiile disponibile pentru baraje hidroelectrice sunt deja utilizate în lumea dezvoltată.
Biomasa. Este termenul pentru energia provenită din plante. Energia în această formă este foarte frecvent utilizata în întreaga lume. Din păcate, cel mai popular mod il reprezinta arderea lemnelor pentru incalzire si prepararea hranei. Acest proces eliberează cantități mari de gaze cu dioxid de carbon în atmosferă și este un factor care contribuie semnificativ la poluarea aerului în multe domenii. Unele dintre cele mai moderne forme de energie biomasă sunt generarea de metan și producția de alcool pentru combustibil auto.
Hidrogen. Și aceasta nu este strict resursa regenerabila de energie, dar este disponibila din abundenta și polueaza putin atunci când este utilizata. Hidrogenul poate fi ars drept combustibil, de obicei, într-un vehicul, ca produs rezidual rezultand doar apa. Acest combustibil de ardere curat poate însemna o reducere semnificativă a poluării în orașe. Hidrogenul mai poate fi utilizat în celule de combustie, care sunt similare cu bateriile, pentru a alimenta un motor electric. În ambele cazuri, producția semnificativă a hidrogenului necesită un consum mare de energie. Din cauza nevoii de energie pentru a produce gazul de hidrogen inițial, rezultatul este relocarea poluării din orașe la centralele electrice. Există insa mai multe metode promițătoare pentru a produce hidrogen, cum ar fi energia solară, care pot modifica această imagine drastic.
Energia geotermală. Aceasta forma de energie este un rezultat al depozitării căldurii în suprafața Pământului. Solul tinde pretutindeni să rămână la o temperatură relativ constantă, media anuală, și astfel pot fi utilizate pompe de căldură pentru a încălzi o clădire în timpul iernii și a o răci în timpul verii. Această formă de energie poate reduce nevoia de a utiliza o alta forma de energie pentru a menține temperaturi confortabile în clădiri, dar nu pot fi folosite pentru a produce electricitate.
Alte forme de energie. Energia mareelor, a oceanelor și fuziunea hidrogenului la cald sunt alte forme care pot fi utilizate pentru a genera electricitate. Acestea sunt studiate în detaliu, insa faptul că fiecare suferă de unul sau mai multe dezavantaje, le face deocamdata mai putin fezabile pentru a rezolva criza de energie.
Alte cautari: energie alternativa, energie bio, auditor energetic Floresti, auditor energetic Baciu, certificate energetice Cluj, aviz energetic, certificatul energetic Cluj, certificat de performanta energetica, certificat energetic Floresti, audit energetic, auditor energetic, pret certificat energetic, performanta energetica, audit energetic Cluj, certificat energetic pret, audit energetic pret, auditor energetic Cluj

energoplan

Lasă un mesaj

Call Now Button