• 0723.328.990
  • office@energoplan.ro

Ce contine certificatul energetic?

Ce contine certificatul energetic?

P: Pentru certificat energetic Baciu,  suna la 0723 328 990 si fa o programare ! Livrare in max 48 h.

Acest document tehnic, rezultat in urma evaluarii termo-energetice a unui imobil cuprinde atat studiul elementelor de constructie  cat si  a instalatiilor de incalzire, preparare a apei calde de consum, racire, ventilare si iluminat aferente acestuia si care ii atesta performanta energetica.

certificat energetic BaciuPerformanta energetica a cladirii/unitatii de cladire este exprimata in principal prin urmatorii indicatori de performanta:

  • Consumul total specific de energie
  • Clasa energetica
  • Indicele de emisii echivalent CO2

Notarea energetica a imobilului se face in functie de consumurile specifice corespunzatoare utilitatilor din cladire si penalitatilor stabilite corespunzator exploatarii. Incadrarea in clasele energetice se face in functie de consumul specific de energie pentru fiecare tip de consum.

Pe prima pagina este reprezentata grila de eficienta energetica, care este alcatuita din 7 categorii, prezentate pe culori de la verde la rosu, unde capatul verde al scalei (clasa de eficienta A), reprezinta eficienta  foarte ridicata, cu costuri de functionare mai mici, iar capatul rosu al scalei (clasa de eficienta G) indica faptul ca, cladirea certificata  nu este eficienta energetic si are costuri  de functionare foarte mari.

Există, de asemenea, o evaluare numerică, nota energetica, de la 1 – 100. Cu cât numărul este mai mare cu atat cladirea  este  mai eficientă din punct de vedere al utilizarii energiei si in consecinta facturile de utilitati vor fi mai mici.Evaluarea impactului asupra mediului este reprezentata pe prima pagina, tot printr-un numar denumit indice de emisii echivalent CO2.  Acesta are valori  de la  1-100. O valoare mica, înseamnă “foarte ecologic” in timp ce un numar mare echivaleaza cu emisii mari .

In continuare certificatul de performanta energetica  oferă un rezumat al caracteristicilor constructiei analizate si a instalatiilor aferente. Acestea includ pereți, acoperiș, podea, ferestre, instalatii de incalzire, apa calda de consum , iluminat, ventilare si climatizare.

O alta sectiune importanta  include o serie de recomandari si masuri care puse in aplicare ar duce la cresterea eficientei energetice a imobilului. Dintre acestea enumeram: izolarea peretilor exteriori, montarea unor ferestre cu geam termopan, reducerea consumului destinat iluminatului prin instalarea de surse economice,montarea robinetilor cu cap termostatat pe corpurile de incalzire, sau înlocuirea unui cazan vechi cu un model mai eficient etc.

Alte cautari: certificat energetic, aviz energetic, certificat de performanta energetica Cluj, certificat de performanta energetica Floresti, Certificat energetic Baciu, audit energetic, auditor energetic, pret certificat energetic Baciu , performanta energetica,  audit energetic Cluj, certificat energetic pret, audit energetic pret, auditor energetic Cluj, pret certificat energetic Apahida, Certificat energetic Campenesti

energoplan

Lasă un mesaj

Call Now Button